op veler verzoek: tekstboekje Leven zonder Sartre

Op veler verzoek is een prachtige uitgave van de tekst van Leven zonder Sartre verschenen bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

In Leven zonder Sartre staat Simone de Beauvoir centraal: schrijfster, filosofe en feministe. De gelijknamige voorstelling ging in februari 2020 in de regie van Mirjam Koen in première, met José Kuijpers als Simone de Beauvoir en Tim Linde als Benny Lévy. Tijdens het repetitieproces is de tekst aangescherpt i.s.m. de spelers. De laatste versie van het script is gevat in dit boekje.

Met dank aan de genereuze inzet van De Nieuwe Toneelbibliotheek/Ditte Pelgrom, Joris van de Meer, José Kuijpers en donaties van ons publiek.

Het boekje kost € 12,50 en is te koop bij De Nieuwe Toneelbibliotheek via deze link.

De Nieuwe Toneelbibliotheek (DNTB)
De Nieuwe Toneelbibliotheek is een groeiende bibliotheek met (Nederlands/Vlaams) toneelrepertoire van nieuwe en vertaalde toneelteksten. Met daarnaast secundaire uitgaves zoals Gesprekken met Makers en verzamelde essays en kritieken. De Nieuwe Toneelbibliotheek vindt het belangrijk om dit repertoire blijvend zichtbaar en toegankelijk te maken, zodat het literaire toneellandschap zich verder kan ontwikkelen. Op deze manier brengt DNTB de schrijver en haar/zijn oeuvre in beeld en draagt bij aan het geheugen van het theater. De reeks fungeert als een familie, de teksten prijzen zo ook elkaar aan.