over OT rotterdam

OT rotterdam is een theaterinitiatief van Gerrit Timmers en Mirjam Koen, voorheen artistiek leiders van O.T. Theater & Opera O.T. (Onafhankelijk Toneel). De zakelijke leiding van OT rotterdam is in handen van Sjoukje Vermeer. Wij zijn gevestigd in Rotterdam en hebben een eigen werkruimte aan de Coolhaven 98, dat tevens in gebruik is als ‘tiny’ theater.

OT rotterdam brengt toneelvoorstellingen, muziektheater, workshops en instant activiteiten. We maken producties die te zien zijn in de eigen werkruimte of in de theaters in het land. Daarnaast nodigen wij incidenteel artists in residence uit met wie we ons verbonden voelen.

Onze drijfveren zijn: menselijke maat, empathie, blijven nadenken, gewoon doorgaan, ruimte bieden, ruimte opeisen, samenwerkingen aangaan, risico’s nemen en het publiek verleiden om samen met ons boven het maaiveld van het alledaagse te stijgen. Toegankelijkheid, kwaliteit, kwetsbaarheid en eigenzinnigheid zijn voor ons belangrijke begrippen. We zijn ervan overtuigd dat in een zichzelf respecterende democratie de intensiteit, intimiteit en zeggingskracht van theater onmisbaar is.

OT rotterdam vindt haar oorsprong  in Onafhankelijk Toneel, een collectief van theatermakers en beeldend kunstenaars dat zich in 1973 in Rotterdam vestigde op uitnodiging van de gemeente Rotterdam. Vanaf 1985 brachten artistiek leiders Gerrit Timmers, Mirjam Koen en Ton Lutgerink onder de naam O.T. Theater & Opera O.T.  voorstellingen op het gebied van toneel, dans, performance, muziektheater en opera. Ook andere theatermakers waren sindsdien voor kortere of langere tijd aan O.T. verbonden. De zakelijke leiding was in handen van Corry Prinsen. Het gezelschap werd structureel gesubsidieerd door het rijk en de gemeente Rotterdam. Per 1 januari 2013 werd de subsidie van rijk en gemeente beëindigd.

voor meer informatie over het verleden van Onafhankelijk Toneel en O.T. Theater & Opera O.T. klik hier

bestuur
Corry Prinsen (voorzitter)
Frans van Oekel (secretaris)
Marleen Janssen Groesbeek (penningmeester)
Berend Jan Langenberg
Sabine Maertens

jaarverslag 2016