over OT rotterdam

OT rotterdam is een theaterinitiatief van Gerrit Timmers en Mirjam Koen, voorheen artistiek leiders van O.T. Theater & Opera O.T. (Onafhankelijk Toneel). Wij zijn gevestigd in Rotterdam en hadden tot juni 2020 de beschikking over een eigen werkruimte aan de Coolhaven 98A, dat tevens in gebruik was als ‘tiny’ theater met 39 pluche stoelen.

OT rotterdam brengt toneelvoorstellingen, muziektheater, workshops en instant activiteiten. Tot medio 2020 waren onze producties te zien in de eigen werkruimte of in de theaters in het land. Daarnaast nodigden wij incidenteel artists in residence uit met wie we ons verbonden voelden. Vanaf juni 2020 hebben wij geen eigen ruimte meer, maar vullen onze hoofden zich met ideeën die, als de tijd rijp is, uitgevoerd zullen worden. Waar dan ook.

Onze drijfveren zijn: menselijke maat, empathie, blijven nadenken, gewoon doorgaan, ruimte bieden, ruimte opeisen, samenwerkingen aangaan, risico’s nemen en het publiek verleiden om samen met ons boven het maaiveld van het alledaagse te stijgen. Toegankelijkheid, kwaliteit, kwetsbaarheid en eigenzinnigheid zijn voor ons belangrijke begrippen. We zijn ervan overtuigd dat in een zichzelf respecterende democratie de intensiteit, intimiteit en zeggingskracht van theater onmisbaar is.

OT rotterdam vindt haar oorsprong  in Onafhankelijk Toneel, een collectief van theatermakers en beeldend kunstenaars dat zich in 1973 in Rotterdam vestigde op uitnodiging van de gemeente Rotterdam. Vanaf 1985 brachten artistiek leiders Gerrit Timmers, Mirjam Koen en Ton Lutgerink onder de naam O.T. Theater & Opera O.T.  voorstellingen op het gebied van toneel, dans, performance, muziektheater en opera. Ook andere theatermakers waren sindsdien voor kortere of langere tijd aan O.T. verbonden. De zakelijke leiding was in handen van Corry Prinsen. Het gezelschap werd structureel gesubsidieerd door het rijk en de gemeente Rotterdam. Per 1 januari 2013 werd de subsidie van rijk en gemeente beëindigd.

overzicht van alle producties van OT rotterdam 2014 – 2020

informatie over het verleden van Onafhankelijk Toneel en O.T. Theater & Opera O.T.

bestuur
Corry Prinsen (voorzitter)
Bregje Kaasjager (penningmeester)
Sabine Maertens