DAKLOOS AAN DE KADE – &blokkenschema (2023)

“Hoe houd je het gevecht om dag in dag uit een slaapplaats te vinden vol?”

Het aantal daklozen groeit schrikbarend, mede door de huidige woningnood. Hoe is het om je ontheemd te voelen, afhankelijk van de nachtopvang, de soepbus, of ’s nachts een plekje te moeten zoeken in de struiken van het Zuiderpark? Hoe houd je het gevecht om dag in dag uit een slaapplaats te vinden vol? Door de getuigenissen van (ex) daklozen, maar ook door de verbeeldingskracht van acteurs, musici, schrijvers en filmmakers willen wij het publiek verleiden om zich mee te laten nemen naar een parallelle wereld zonder enige bestaanszekerheid.
De locatie aan de Coolhaven te Rotterdam biedt alle mogelijkheid voor een uitgebreid programma, dat zich afspeelt in de expositieruimte van Evermore/ Kookstudio Mix, onder de Pieter de Hoochbrug en in de theaterruimte van OT rotterdam. Evermore/ Kookstudio Mix is het centrum van alle activiteiten met een kassa -en informatiebalie, expositieruimte, duurzame koffie en thee, diverse soorten dranken en soep.

artistieke leiding: Mirjam Koen | vormgeving: Gerrit Timmers | locatiemanager: Gerrit Peters | host: Arie Lengkeek | techniek: Bas Standaar, Denzo techniek, Thomas van Dop | publiciteit: Aniek de Rooij | video: Huub Laurens | fotografie: Kelly Alexandre | grafische vormgeving: ST-DUO | sponsorwerving: Soscha  de Klerk | kassa: Charry  van der Hul | met dank aan: Sjoukje Vermeer, Ziegler|Branderhorst architectuur en stedenbouw, Charlotte de Bruijn, Caecilia van Stigt, Ausra Listaviciute, Thamar Kemperman | een productie van OT rotterdam i.s.m. Cello Sonate Nederland

data:
di 15 t/m zo 20 augustus 2023

locaties:
Evermore / KookstudioMix Coolhaven 158A /160B Rotterdam
duurzame koffie & thee, diverse dranken, soep (vanaf 17.00)

OT Coolhaven 98A Rotterdam

Podium Grounds Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

kassa & informatie
De kassa is – alleen tijdens openingstijden van Dakloos aan de Kade – bij Evermore / KookstudioMix, Coolhaven 158A /160B Rotterdam
theater@ot-rotterdam.nl
06 20 67 77 50

openingstijden kassa
zie blokkenschema (wo 16 t/m za 19 gesloten tussen 17.00 en 18.00u)

tickets
tickets voor alle programmaonderdelen van Dakloos aan de kade: klik hier

programma

Caffè sospeso
Lovend ontvangen muziektheater over twee dakloze cellisten, nu als locatievoorstelling onder de Pieter de Hoochbrug.
locatie: uitdelen koptelefoons en start bij evermore/kookstudio mix, coolhaven 158A vanaf 15 minuten voor aanvang
tickets: combiticket met The Transformers zo 20 aug: € 25.00 | normale ticket: € 20.00 | donatieticket: € 20.00 | rotterdampas en studentenkorting: € 15.00

Feuilleton
Elke dag wordt een fragment voorgelezen uit Wat ik nou toch heb meegemaakt van Wim Eickholt, een verslag van een jaar lang dakloosheid; gevolgd door een muzikaal intermezzo en een gesprek met (ervarings)deskundigen.
locatie: expositieruimte evermore/kookstudio mix, coolhaven 158A
tickets: normale ticket: € 5.00 | donatieticket € 5.00

Present
Expositie van portretten uit de Pauluskerk over dromen, passies en verlangens; fotografie Peter van Beek.
locatie: expositieruimte evermore/kookstudio mix, coolhaven 158A
tickets: toegang gratis

Dakloos en nu?
Een doorlopend programma van videofragmenten waarin diverse aspecten aan bod komen rond het thema dakloosheid.
locatie: OT huisbioscoop, coolhaven 198A
tickets: toegang gratis

Film van de dag
Elke dag wordt in de OT huisbioscoop een speelfilm vertoond waarin de personages zijn overgeleverd aan een leven op straat; bij opening van de kassa wordt de film van de dag bekend gemaakt.
locatie: OT huisbioscoop, coolhaven 198A
tickets: € 10.00

The Transformers
Afsluitend concert i s m met muziekpodium Grounds.
Professionele muzikanten werken samen met mensen die ervaring hebben met dak- en thuisloosheid
locatie: muziekpodium Grounds, Pieter de Hoochweg 125
tickets: € 12,50 | donatieticket € 12,50

 

Speciale aanbieding
voor € 25 is een combiticket verkrijgbaar voor Caffè sospeso op dag en tijdstip naar keuze inclusief het optreden van The Transformers op zondag 20 augustus, aanvang 17.00.

 
Donatieticket
Iemand die dakloos is kan geen ticket betalen voor een voorstelling die gaat over twee dakloze cellisten of voor het optreden van een  band die grotendeels bestaat uit (voormalig) daklozen. Koop één of meer donatietickets en via de Rotterdamse opvanglocaties maken we een bezoek aan Dakloos aan de kade voor (ex)daklozen mogelijk!

Tickets voor alle programmaonderdelen van Dakloos aan de kade: klik hier

 

 

Blokkenschema

 

 

 

Dakloos aan de kade werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, de Erasmusstichting, Stichting Volkskracht, Elise Mathilde Fonds, G.Ph. Verhagen-Stichting, van Ommeren-de Voogt Stichting, van der Mandele Stichting, Mr. August Fentener-van Vlissingen Fonds

 

speellijst