PRESENT – Dakloos aan de kade (2023)

Fotograaf Peter van Beek portretteerde bezoekers van de Rotterdamse Pauluskerk in een gedroomde omgeving. De dak- en thuislozen, mensen die verslaafd zijn of psychische problemen hebben, ongedocumenteerden en oudere arbeidsmigranten. Mensen die vastzitten in het systeem, vaak in een uitzichtloze situatie. Zij waren ooit jong en sommigen zijn dat nog steeds. Soms rustig, soms wild. Stil, teruggetrokken of juist outgoing en extrovert. Zij reisden over de wereld of leefden thuis bij hun ouders, hadden een relatie, hebben soms kinderen. Er was misschien huiselijk geweld of juist liefde in huis. Door alles wat zij hebben meegemaakt dragen zij een schat aan wijsheid, levenservaring en veerkracht met zich mee. Met deze foto’s vertellen zij een deel van hun verhaal en laten hun dromen, passies en verlangens zien. Mensen schitteren, te midden van schilderijen, bomen, kerken, theatercoulissen, op een motor of in een gedroomde tuin.

Met dank aan: de Pauluskerk en Thamar Kemperman. Meer informatie over de Pauluskerk: pauluskerkrotterdam.nl.

Tickets: de toegang voor de expositie is gratis. Tickets voor de andere programmaonderdelen van Dakloos aan de kade (inclusief combinatietickets en donatietickets): klik hier

locatie: expositieruimte Evermore / Kookstudio Mix Coolhaven 158A

Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van Dakloos een de kade

 

Eén tot twee weken voor de voorstellingen van Caffè sospeso organiseren celliste/actrice Doris Hochscheid en theatermaker/coach Marjolein Baars in samenwerking met de Pauluskerk een workshop voor daklozen onder de naam: Rust in je hoofd. Het doel is om hen technieken bij te brengen om de stress die gepaard gaat met het leven op straat indien mogelijk te verlagen.

speellijst