Studio The American Dream masterclasses

OT rotterdam organiseert in december 2015 een workshop van drie weken voor beginnende en ervaren spelers/theatermakers. De begeleiding is in handen van Mirjam Koen. Eén van de deelnemers aan de studio komt in aanmerking voor het jonge makerstraject. Erik van der Horst (The Sadists, Orkater) en Heather Ware (danseres bij LeineRoebana) geven elk een masterclass. 

thema van de studio
De Studio maakt deel uit van The American Dream Project van OT rotterdam. In dit project van meerdere afleveringen wordt de Amerikaanse droom onderzocht, binnenste buiten gekeerd, opgeschud, afgestoft en doorgeprikt, op zoek naar nieuwe dromen. In de studio onderzoeken we de geschiedenis van de Amerikaanse droom. Wanneer is die ontstaan, hoe is die geëvolueerd en hoeveel invloed heeft die droom op Europa, zowel positief als negatief?

uitgangspunten
Het doel van de Studio is om een presentatie te maken met een laboratoriumachtig karakter. Je werkt drie weken op basis van opdrachten aan korte scènes en acts, uitmondend in een aantal presentaties aan het eind van de derde week. De deelnemers kunnen op zoek gaan naar hun drijfveren in het maken van theater en door het ongedwongen karakter van de studio nieuwe ontdekkingen doen. In het verleden is gebleken dat een Studio vaak aanleiding is voor nieuwe samenwerkingsverbanden, zowel binnen als buiten OT rotterdam.

voorwaarden voor deelname
De Studio is bestemd voor spelers die een erkende HBO opleiding toneel, mime of muziektheater hebben gevolgd of die nog studerend zijn. Ook kunnen spelers meedoen zonder opleiding, mits zij zich onderscheiden hebben in de professionele theaterpraktijk.
Er is plaats voor maximaal 10 tot 12 deelnemers.
Eén van de deelnemers aan de studio komt in aanmerking voor het jonge makerstraject van OT rotterdam. De uitnodiging voor deelname aan het jonge makers traject vindt plaats na het volgen van de Studio. Lees meer over het jonge makers traject.

data Studio
maandag 30 november t/m zondag 20 december
presentaties: vrijdag 18, zaterdag 19 en zondagmiddag 20 december

selectie
Op basis van je CV en motivatiebrief bepalen we of je uitgenodigd wordt voor de auditie voor de studio’s.
sluitingsdatum voor de motivatiebrief: 1 september 2015
data audities: zaterdag 12 en zondag 13 september 2015
onderdak, vervoer en eten:
Wij vragen geen financiële bijdrage voor de studio. Wel vragen wij  een eigen bijdrage voor koffie, thee, lunch en diner van in totaal € 175,-; je moet zelf voor onderdak en vervoer zorgen.

medewerkers
Mirjam Koen is regisseur van zowel bestaand toneelrepertoire als van voorstellingen gebaseerd op een thema. Daarnaast regisseert zij muziektheatervoorstellingen en opera. Samen met Gerrit Timmers is zij artistiek leider van OT rotterdam. De research is in handen van filosoof Dora Timmers. Erik van der Horst geeft een masterclass muziektheater. Hij is acteur en musicus en werkte o.a. bij Oostpool, Orkater, O.T. en The Sadists. Heather Ware geeft een masterclass tekst en beweging. Zij is danseres bij LeineRoebana en ontving in 2010 een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie.

heb je interesse? 
Mail dan je brief met motivatie voor deelname en je cv naar: mirjam@ot-rotterdam.nl onder vermelding van: studio The American Dream.

Van links naar rechts: Erik van der Horst, Heather Ware, Mirjam Koen en Dora Timmers:

Erik_van_der_Horstfoto_Phile_Deprez_Studiojpg_baeHeatherWareStudio!MirjamStudioDora2Studio