ruimte voor drie jonge theatermakers bij OT rotterdam

OT rotterdam vindt het belangrijk en inspirerend te werken met een nieuwe generatie theatermakers. Met Mirjam Koen en Gerrit Timmers heeft OT rotterdam gedreven vakmensen in huis die hun kennis en kunde graag in een coachende rol doorgeven.

We hebben ruimte voor drie jonge theatermakers die zich bij voorkeur willen ontwikkelen in multidisciplinair theater. De selectie vindt plaats op basis van ons vertrouwen in hun eigenheid, kwaliteit en talent en hun vermogen om daarover te kunnen communiceren met vakgenoten en publiek.
De drie jonge theatermakers nemen deel aan een traject van zes weken in de werkruimte van OT rotterdam (22 februari t/m 3 april 2016) uitmondend in een presentatie, zoals een voorstelling, een lezing, een videopresentatie, een performance etcetera. Coaching: Mirjam Koen. Het Fonds voor de Podiumkunsten heeft OT rotterdam geld toegekend om drie jonge makers te begeleiden bij het maken van deze presentatie. Elke deelnemer krijgt een bescheiden productiebudget dat in overleg met OT wordt besteed aan de ontwikkeling van het door de deelnemer ingediende plan.

selectieprocedure:

OT rotterdam selecteert eind september twee deelnemers. Vereisten: een erkende HBO theateropleiding – afgerond in 2014 of 2015. Om in aanmerking te komen: mail je gegevens, een omschrijving van wat je wilt uitzoeken binnen het traject + aanbevelingen van minimaal twee professionals uit het theatervak naar: mirjam@ot-rotterdam.nl.

sluitingsdatum aanmelding: 23 september

data selectiegesprekken: 28 en 29 september

De derde deelnemer nodigen we uit op basis van het werken binnen Studio The American Dream (meer informatie zie nieuwsitem dd 18 juli 2015 op www. OT-rotterdam.nl).

het traject:
In de eerste week wordt er onder begeleiding van Mirjam Koen, filosoof Dora Timmers en een gastdramaturg, gesproken over ieders fascinaties, dromen en wensen op theatergebied. Vanuit OT rotterdam geven we zoveel mogelijk feedback over de inhoud en de praktische aanpak.
In week twee en drie concentreert ieder zich op het doen van onderzoek waarop OT reflecteert en steunt waar nodig.
In week vier t/m zes werken de drie deelnemers hun ideeën zodanig uit dat ze een presentatie kunnen geven, in welke vorm dan ook.
Mirjam Koen is elke dag aanwezig voor feedback. De regieassistent, zakelijk leider en productieleider van OT rotterdam zijn vijf dagdelen per week beschikbaar voor advies en praktische ondersteuning. Aan het eind van de zesde week vinden de presentaties plaats. De theatermakers bepalen zelf waar, hoe laat, in welk vorm en voor wie. OT rotterdam zal zich inspannen om samen met de theatermakers zoveel mogelijk betrokkenen uit het theaterveld te benaderen.