nieuwe ruimte van OT rotterdam in gebruik genomen met MAASKANT

In het weekend van 9 t/m 11 november 2018 heeft OT rotterdam haar nieuwe ruimte in gebruik genomen met de korte voorstelling MAASKANT, die wij vijf keer voor een uitverkochte zaal speelden.

Wij ontvingen het publiek voorafgaand aan de voorstelling eenmalig in de studio van Ziegler|Branderhorst, met wie wij nu onder één dak werken. Dit bureau voor architectuur en stedenbouw is de nieuwe eigenaar van de Coolhaven 96-98, waar OT rotterdam van 2014 tot 2018 gevestigd was. Zij hebben hun ontwerpstudio gevestigd in wat voorheen onze kantoren en theaterzaal waren.

OT rotterdam heeft nog een kleine ruimte ter beschikking van 66m2 (onze voormalige foyer), die wij tot een fijne theaterzaal hebben omgebouwd met 39 rode pluchen stoelen.

Zowel wij als ons publiek, zijn gehecht geraakt aan deze prettige plek aan de Coolhaven. Hier maken en spelen wij voorstellingen en projecten die op maat zijn gemaakt.

De ruimte is klein, maar fijn. Na flink ontspullen, opknappen en inrichten zijn wij klaar voor een mooie reeks avontuurlijke projecten.

 

De korte voorstelling Maaskant was speciaal voor het openingsweekend gemaakt door Gerrit Timmers (concept & spel), Daantje Idelenburg (spel) en Mirjam Koen (regie). Het was een reconstructie van een kritisch interview uit begin jaren ’70 met de Rotterdamse architect Hugh Maaskant. Na afloop ontvingen wij telkens een gast van de dag die reflecteerde op het thema van de voorstelling. Gasten waren Franz Ziegler, Ivar Branderhorst, Willem Sulsters, Tjeerd Hendriks, Gyz la Rivière en Michelle Provoost.