MAASKANT (2018)

te zien: 9, 10 en 11 november 2018

OT rotterdam (her)opent haar ‘tiny’ theater aan de Coolhaven met een reconstructie van een kritisch interview met de eigenwijze en dwarse Rotterdamse architect Hugh Maaskant. Bekend van onder andere de Euromast, de Pier in Scheveningen en het Tomadohuis in Dordrecht. Tijdens de wederopbouw van Rotterdam heeft hij gezichtsbepalende gebouwen neergezet, zoals het Groot Handelsgebouw, het Technicon-complex en het Hilton Hotel. Bewonderd en verguisd, wars van architectonische mooipraterij, een echte Rotterdammer. Een grote man met een groot(s) oeuvre. Gespeeld door Gerrit Timmers (artistiek leider van OT rotterdam), die als middelbare scholier al gefascineerd was door deze architect.

Een architect die wordt ondervraagd door een jonge socioloog past perfect in de nieuwe context van OT rotterdam. Ons theater is sinds kort ondergebracht bij Ziegler|Branderhorst, een bureau voor stedenbouw en architectuur. Op de vertrouwde locatie aan de Coolhaven. Klein, met grootse impact.

De grootste architect van Nederland opent het misschien wel kleinste theater van Rotterdam.

spel Gerrit Timmers, Daantje Idelenburg | regie Mirjam Koen
Deze voorstelling komt mede tot stand met subsidie van de gemeente Rotterdam

De voorstelling duurt circa 40 minuten.
Na afloop telkens een gesprek met ‘de-gast-van-de-dag’ die reageert op de inhoud en thematiek van de voorstelling: vr 9 november Franz Ziegler & Ivar Branderhorst | za 10 november 16.00 Willem Sulsters | za 10 november 20.30 uur Tjeerd Hendriks | zo 11 november 16.00 Gyz La Rivière | zo 11 november 20.30 Michelle Provoost

tickets

Koop tickets door in de speellijst te klikken op ‘locatie’. De online kaartverkoop sluit 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Als de voorstelling niet is uitverkocht, zijn tickets te koop vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van OT rotterdam, Coolhaven 98, Rotterdam.
toegangsprijzen: € 10,-  / € 8,- (Rotterdampas, student, CJP, 65+)

Het theater is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Let op: na aanvang geen toegang.

speellijst