MAASKANT

te zien: 9, 10 en 11 november 2018

OT rotterdam (her)opent haar ‘tiny’ theater aan de Coolhaven met een reconstructie van een kritisch interview met de eigenwijze en dwarse Rotterdamse architect Hugh Maaskant. Bekend van onder andere de Euromast, de Pier in Scheveningen en het Tomadohuis in Dordrecht. Tijdens de wederopbouw van Rotterdam heeft hij gezichtsbepalende gebouwen neergezet, zoals het Groot Handelsgebouw, het Technicon-complex en het Hilton Hotel. Bewonderd en verguisd, wars van architectonische mooipraterij, een echte Rotterdammer. Een grote man met een groot(s) oeuvre. Gespeeld door Gerrit Timmers (artistiek leider van OT rotterdam), die als middelbare scholier al gefascineerd was door deze architect.

Een architect die wordt ondervraagd door een jonge socioloog past perfect in de nieuwe context van OT rotterdam. Ons theater is sinds kort ondergebracht bij Ziegler|Branderhorst, een bureau voor stedenbouw en architectuur. Op de vertrouwde locatie aan de Coolhaven. Klein, met grootse impact.

De grootste architect van Nederland opent het kleinste theater van Rotterdam.

Na afloop telkens een interview met ‘de-gast-van-de-dag’, een persoonlijkheid uit de wereld van architectuur, stadsontwikkeling of kunst.

 

tickets

Koop tickets door in de speellijst te klikken op ‘locatie’. De online kaartverkoop sluit 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Als het evenement niet is uitverkocht, zijn tickets te koop vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van OT rotterdam, Coolhaven 98, Rotterdam. Na aanvang geen toegang.
toegangsprijzen: € 10,-  / € 8,- (Rotterdampas, student, CJP, 65+)

speellijst