BOUWKOORTS: spelers gezocht

Bouwkoorts is een theatervoorstelling over ‘onze stad’ door twee generaties Rotterdammers. Ben je tussen de 14 en 20 jaar óf ben je ouder dan 40 jaar en wil je graag meespelen? Meld je dan snel aan.

Bouwkoorts is een project van OT rotterdam dat vanaf oktober t/m eind december 2019 plaatsvindt. Het nieuwe onderkomen van OT rotterdam bij een bureau voor stedenbouw en architectuur inspireert ons om een voorstelling te maken waarin vijf jonge spelers drie oudere spelers zich samen met theatermaker Els van der Jagt verdiepen in hun verhouding tot de stad.

Ben je tussen de 14 en 20 jaar oud? Of ben je ouder dan 40 jaar? En vind je het leuk om toneel te spelen? Meld je dan aan voor de kennismaking/audities op zaterdag 15 juni 2019. Spelervaring is welkom, maar niet vereist.

In Bouwkoorts ga je onder leiding van theatermaker Els van der Jagt scènes maken waarin de volgende vragen centraal staan:

Wat betekent een stad als Rotterdam voor je?
In hoeverre ontleen je er je identiteit aan?
Wat zijn je favoriete plekken en waar wil je niet dood gevonden worden?
Wat is de geschiedenis van de stad en van je wijk?
Heeft de stad invloed op hoe je bent en hoe je je voelt?
Wat gaat er mis en wat gaat er goed in Rotterdam?
Hoe zie jij de toekomst voor Rotterdam?
En is daar ook plaats voor jou?

zaterdag 15 juni audities/kennismaking 
Tijdens deze dag vertellen wij over het project en werken we met alle deelnemers op de vloer. Vervolgens nodigen we vijf jonge en drie oudere spelers uit om mee te doen aan het project. Onze keuze wordt mede bepaald door de wens dat de deelnemers diverse wijken vertegenwoordigen en verschillende culturele achtergronden hebben.

plek audities OT rotterdam, Coolhaven 98a, Rotterdam tijd tussen 11.00 – 16.00 uur
aanmelden audities/kennismaking via dit aanmeldformulier

repetities
De repetities zijn op zaterdagen of zondagen tussen 8 oktober en 12 december 2019 én in de herfstvakantie op doordeweekse dagen. Op basis van de beschikbaarheid van de deelnemers bepalen we of we repeteren op zaterdagen of zondagen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven op welke dagen je beschikbaar bent voor repetities. Je moet in elk geval beschikbaar zijn op ALLE voorstellingsdagen.

voorstellingen 13, 14, 15, 20, 21, 22 december 2019
plek repetities en voorstellingen OT rotterdam Coolhaven 98a, Rotterdam
kosten deelname aan dit project is gratis

over Els van de Jagt
Els van der Jagt is freelance theatermaker en docent bij o.a. ArtEZ, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst en MAAS theater en dans. Zij maakte bij het voormalige O.T. Theater/Opera O.T. spraakmakende voorstellingen met jongeren. Ze maakt jaarlijks een voorstelling in het kader van Theater na de Dam. Een ander mooi voorbeeldproject is de locatievoorstelling Eerst zien, dan geloven; de synagoge die ze in 2017 bij HNT/NT jong maakte met buurtbewoners. Bij OT rotterdam regisseerde Els de voorstelling Mensenpraat, op basis van werk van Armando.