HOW TO MANAGE (2016)

ze zeggen
de eeuw van de manger is geweest
wat blijft er over van deze man
als zijn nut langzaam wordt uitgegumd?
wie is die man die ooit boven alles stond
maar op het punt staat in een zwart gat te vallen
als niemand je meer nodig heeft
hoe dan verder

blauwe ogen charmante glimlach: een acteur (Michaël Bloos) geeft een innemende lezing over de geschiedenis van het management. Gaandeweg verliest hij zich in zijn rol. Vol passie tracht hij zijn publiek ervan te overtuigen dat de tijd rijp is voor een nieuw soort manager. Als in een onafgebroken dans beweegt hij zich heen en weer op zijn podium. Hij verleidt, amuseert, imponeert en schoffeert tot hij de uitputting nabij is. Een confronterende voorstelling over de macht en onmacht van managers.

achtergrond
Regisseur Mirjam Koen is samen met de jonge theatermaker Michaël Bloos op zoek gegaan naar de uitersten van het fenomeen ‘manager’. Samen met filosoof Dora Timmers en vj- en geluidskunstenaar Eric Magnée hebben zij de clichébeelden afgestoft. Met vj/muzikant Eric Magnée als sidekick, neemt Michaël Bloos de toeschouwer mee in de rollercoaster waarin de manager verzeild raakt als de chaostheorie gaandeweg bezit neemt van zijn gedachten.

Iedere dag of avond na de voorstelling hebben we een ‘gast van de dag‘ die zal reageren op de voorstelling. Op de première, 19 november, was dat Jos Verveen, D66 politicus en auteur van de bestseller Bullshitmanagement. Het advies: investeer in drijfveren. Een mooie conclusie, want dat is precies wat OT rotterdam doet: vanuit passie en betrokkenheid bij mens en maatschappij voorstellingen maken die beroeren. Omdat wij geloven in de waarde van de kunst.

gasten van de dag:
za 19 november Jos Verveen (D66 politicus, oprichter eisvrij en auteur van de bestseller Bullshitmanagement)
wo 23 november: Jan van Schie (manager CJG) en Real van Schie (management consultant en directeur Young Colfield)
do 24 november: Joost van Gils (operationeel manager ss Rotterdam)
vr 25 november: Margot Zoeteman (eigenaar adviesbureau ZET)
za 26 november: Taco Ketelaar (management consultant entertainment industrie)
zo 27 november: Petter van Raalte (freelance organisatie adviseur o.a. culturele sector)

wo 30 november: Jeroen Busscher (schrijver, spreker, consultant organisatiecultuur, strateeg cultuurverandering)
do 1 december: Dette Glashouwer (actrice en theatermaker)

zie hier meer informatie over de sprekers

idee en regie Mirjam Koen│spel en tekst Michaël Bloos│geluidskunstenaar Eric Magnée│research en adviezen Dora Timmers│foto voorpubliciteit Joost de Haas│grafisch ontwerp  Femke Wieringa│sènefotografie Pepijn Lutgerink│zakelijke leiding en publiciteit Sjoukje Vermeer│met dank aan Koos de Heer, Jeroen Busscher, Marleen Janssen Groesbeek, Jos Verveen, Eva Meijering, Gerrit Timmers│toegang € 12, – of € 10, – (cjp, 65+, rotterdampas)│reserveren door in de speellijst hieronder bij de gewenste datum op de link OT rotterdam (onder locatie) te klikken. 4 uur van te voren is het niet meer mogelijk om voor een voorstelling op die dag te reserveren, kom dan naar de kassa – er zijn meestal nog wel kaarten.

 

How to manage voor bedrijven

tijdens de speelperiode is het ook mogelijk de voorstelling exclusief te boeken voor uw bedrijf of organisatie. De voorstelling wordt gespeeld in de theaterzaal van OT rotterdam. De zaal biedt plaats aan 45 personen. Na afloop staat de foyer tot uw beschikking voor een nagesprek, een hapje en drankje. Aanvangstijd en prijs in overleg.

vanaf 2017 is het ook mogelijk een verkorte versie van de voorstelling te boeken bij u op locatie. Een ‘entr’acte geschikt voor bijvoorbeeld studiedagen, personeelsbijeenkomsten, bedrijfsuitjes, symposia en congressen.

voor meer informatie over boekingen, klik hier of mail naar Sjoukje Vermeer – zakelijk leider

 

 

speellijst