EEN WINTERPLAN

Een Winterplan belicht het einde van de vriendschap tussen drie grote denkers: Friedrich Nietzsche, Lou Salomé en Paul Rée. Korte tijd vormden zij een hecht driemanschap. Ze maakten plannen om samen te leven en te werken: ‘een winterplan’. Dit plan ging niet door, maar Paul Rée (Anne Prakke) en Lou Salomé (Lizzy Timmers) leefden nog wel een aantal jaren als vrienden samen in Berlijn. De voorstelling concentreert zich op deze periode. De centrale figuur is de intrigerende schrijfster Lou Salomé. Zij was een invloedrijke denkster in een mannenwereld die als geen ander kon balanceren tussen ratio en intuïtie. Ze was een inspiratiebron vol raadsels, een sterke vrouw die alleen verantwoording aflegt aan zichzelf. Tegelijkertijd was ze onbevangen, intelligent, geestig en levendig. Haar vaak speelse en lichte manier van doen bracht de mannen in haar omgeving in verwarring.

met Lizzy Timmers, Anne Prakke regie Mirjam Koen decor Gerrit Timmers kostuums Jacqueline de Maat research en filosofie-adviezen Dora Timmers licht en techniek Bas Standaar

filosofiecollege o.l.v. Dora Timmers voorafgaand aan de voorstellingen in Den Bosch, Eindhoven, Haarlem, Arnhem en bij OT rotterdam op do 6 & do 20 april. Aanvang college: 19.30. Voor meer informatie & reserveren klik hier (of reserveer voor de voorstelling + college via de speellijst hieronder door op de gewenste datum te klikken).

de gast van de dag i.s.m. Society for Women in Philosophy (SWIP.NL) na afloop van de voorstellingen in Frascati en bij OT rotterdam, met o.a. Joke Hermsen, Joyce Peijnenburg, Simone van Saarloos. Voor meer informatie over de gasten van de dag, klik hier.

Reserveren kan via de speellijst hieronder

speellijst