TIJDELIJK GEEN ONDERDAK VOOR OT rotterdam

OT rotterdam heeft tijdelijk geen eigen studio. Rond de zomer 2018 keren we terug naar de Coolhaven, waar we onze voormalige publieksfoyer gaan huren. Deze ruimte wordt zowel onze repetitieruimte als een mini theater met 39 stoelen. In de tussentijd werken we aan nieuwe plannen en zijn onze voorstellingen te gast bij anderen.

Vier jaar lang hebben we in ruil voor de inventaris van ons theater aan de St Jobsweg om niet kunnen werken in de voormalige studio van jeugddansgezelschap De Meekers, dat in 2013 opging in Maas theater en dans. Nadat O.T. Theater /Opera O.T. wegens het stopzetten van de subsidie het gezelschap had ontmanteld en het archief was veilig gesteld, betrok Maas het theater aan de St Jobsweg, ontworpen door architect Franz Ziegler in nauwe samenwerking met Gerrit Timmers.

in 2014 hebben Mirjam Koen en Gerrit Timmers OT rotterdam opgericht. De nieuwe eigen ruimte aan de Coolhaven 96-98 gaf ons de mogelijkheid om onze theatertaal verder te ontwikkelen en in vrijheid en tegen de stroom in te werken aan nieuwe voorstellingen, ruimte te geven aan jong én ervaren talent en ons publiek op persoonlijke wijze te ontvangen. Voor onze producties ontvingen we particuliere donaties en incidentele subsidies van de gemeente Rotterdam, het Fonds Podiumkunsten en diverse particuliere fondsen. Daarnaast kregen we toestemming van het Fonds Podiumkunsten om de door Onafhankelijk Toneel (OT) verplicht opgebouwde reserve mee te nemen naar OT rotterdam.

Inmiddels is ‘de Coolhaven’ verkocht aan Ziegler|Branderhorst, een bureau voor stedenbouw en architectuur. Ziegler|Branderhorst heeft de ruimte die tot voor kort dienstdeed als foyer aan OT rotterdam ter beschikking gesteld tegen een bescheiden huurprijs. Na de verbouwing van de rest van het pand, kunnen we rond de zomer dus terugkeren naar de Coolhaven.
De voorstellingen en projecten die wij op deze plek zullen brengen, zullen klein van formaat zijn. Maar zoals het publiek van ons gewend is: groots in kwaliteit en zeggingskracht.