Rondom de voorstelling van Leven zonder Sartre is in een aantal theaters een randprogramma met schrijvers, theatermakers en filosofen.
15/2 – 15.00 uur OT rotterdam – Mirjam Koen spreekt met Laura van Dolron
19/2 – 19.30 uur OT rotterdam -inleiding door Ruud Welten
20/2 – 19.30 uur OT rotterdam – inleiding door Mirjam Koen
21/2 – 19.30 uur OT rotterdam – Mirjam Koen spreekt met Liesbeth Levy
26/2 – 19.45 uur CC Amstel – Sophie van Winden spreekt met Marja Vuijsje
27/2 – 19.45 uur CC Amstel – Sophie van Winden spreekt met Jens van Tricht
28/2 – 19.45 uur CC Amstel – inleiding door Ruud Welten
29/2 – 19.45 uur CC Amstel – Sophie van Winden spreekt met Joke Hermsen
1/3 – 14.15 uur CC Amstel – inleiding door Mirjam Koen
2/3 Theater aan de Rijn – inleiding door Mirjam Koen
4/3 Toneelschuur – inleiding door de Filosofiefabriek, gesprek met Mirjam Koen
Ruud Welten is hoogleraar wijsbegeerte aan de Erasmusuniversiteit en Tilburg University. Hij is gespecialiseerd in moderne Franstalige filosofie. Hij vertaalde Wat blijft is de hoop, de gesprekken van Sartre en Benny Lévy. Deze gesprekken spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Eind dit jaar verschijnt zijn boek Wie is er bang van Simone de Beauvoir?
Laura van Dolron is theatermaker. Zij snijdt in haar voorstellingen op lichtvoetige wijze filosofische thema’s aan. Haar stijl wordt omschreven als ‘stand-up philosopy’. In 2011 maakte zij de lovend ontvangen voorstelling Sartre zegt sorry, waarin Sartre zijn excuses aanbiedt voor het losgeslagen individualisme.
Liesbeth Levy is filosofe en Levinas-kenner. In tegenstelling tot het existentialisme van Sartre stond ‘de Ander’ centraal in Levinas’ gedachtegoed. In maart promoveert Liesbeth Levy op het concept van de dialoog zoals dat wordt ingezet in het grootstedelijk beleid.
Marja Vuijsje is schrijfster en journaliste. Zij schreef onder andere De kleine Beauvoir, waarin zij ingaat op de kern van De tweede sekse.
Jens van Tricht noemt zichzelf idealist, anarchist en feminist. Hij is de wegbereider van de mannenemancipatie in Nederland. Hij schreef o.a. Waarom feminisme goed is voor mannen.
Joke Hermsen is schrijfster en filosofe. Ze publiceert en spreekt veelal over vrouwelijke filosofen. Ze promoveerde op een onderzoek naar seks, liefde en kunst in het werk van Lou Andréas-Salomé, Belle van Zuylen en Ingeborg Bachman. Ze schreef onder andere Simone de Beauvoir: alles welbeschouwd.
De filosofiefabriek/Jacqueline Duurland uit Haarlem maakt een vertaalslag van het filosofisch gedachtegoed naar het dagelijks leven, door o.a. cursussen, events en lezingen.
Sophie van Winden is theatermaker. Zij maakte samen met Eva Marie de Waal de voorstelling Holy F, over het hedendaags feminisme, met Mirjam Koen als eindregisseur.