Cocteau & La voix humaine nog drie keer te zien

De ontroerende dubbel-voorstelling bestaande uit de solo Cocteau en de korte opera nog drie keer te zien in maart! La voix humaine is nog te zien in de Junushoff in Wageningen, de Oosterpoort in Groningen en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Cocteau is een solovoorstelling van de jonge theatermaker Michaël Bloos over het leven en werk van Jean Cocteau in het turbulente Parijs in de eerste helft van de vorige eeuw. Na een korte pauze volgt de opera La voix humaine van Francis Poulenc met mezzo-sopraan Cora Burggraaf en pianiste Phyllis Ferwerda.

maandag 16 maart 20:15 uur Junushoff Wageningen
woensdag 18 maart 20:15 uur Oosterpoort Groningen 
zaterdag 21 maart 20:00 uur TivoliVredenburg Utrecht

voor meer informatie zie de flyer van Cocteau & La voix humaine

* * * *  Max Arian, 18-9-2014, De Theaterkrant
“Gelukkig komt OT Rotterdam nu met een operavoorstelling die klein van schaal en intiem is, maar inhoudelijk dubbel aangrijpend.”

“Michaël Bloos vertelt ontspannen, geestig en helder het verhaal van Jean Cocteau: van dandy, schandknaap en geliefd schildersmodel tot artistiek rebel, vaak eenzame homo […] en de allereerste multimedia kunstenaar.”

“Cora Burggraaf heeft een prachtige, gloedvolle stem, maar is ook een theaterpersoonlijkheid die de emoties van de verlaten vrouw voelbaar maakt”
voor de hele recensie klik hier

* * * *  Joukje Akveld, 18-9-2014, Het Parool
“Het is een intieme, haast serene setting, hoewel de zang aanvankelijk afstand schept – Burggraaf toont haar emoties minder rauw dan je op basis van de tekst zou verwachten. Des te knapper dat ze de radeloosheid van de vrouw zo invoelbaar weet te maken.”

“Burggraaf klinkt loepzuiver als ze de afgrondelijke wanhoop van haar personage bezingt, ingetogen gevolgd door Ferwerda’s pianospel. Nooit dringt de melodieuze muziek zich op, waardoor die mooi harmonieert met Burggraafs stem. Zó voelt liefdesverdriet dat zo groot is dat het al het andere verdringt.”
voor de hele recensie klik hier