WEG – Zomerkade 2015

Een poging tot vluchten, een radicale performance over verloren mensen

LAURA MENTINK & ANNE VAN DORP

Het begon met het verlangen een dans te maken, een voorstelling die volledig los zou staan van de actualiteit, van de politieke en economische situatie, van de vluchtelingenproblematiek, van Europa, van TTIP.  WEG zou woordeloos zijn, niets zeggen, niets bedoelen en niets willen. Dat is jammerlijk mislukt. Laura en Anne zijn nooit weg gekomen. In plaats van beweging kwamen de woorden, de gedachten, onstuitbaar sijpelde de wereld binnen. Wat ontstond is een grillige tekst van een koortsachtige poging om grip te houden.

Laura Mentink studeerde in 2007 af van de Arnhemse Toneelschool. Ze speelt o.a. bij NTGent, Hotel Modern, ’t Barre Land en Maatschappij Discordia. In september speelt ze de monoloog Wittgensteins Mistress op het Fringe Festival in Amsterdam.

Anne van Dorp heeft gestudeerd aan de Mimeopleiding in Amsterdam. In 2012 richtte ze samen met Paméla Menzo theatergroep de Koude Kermis op met wie ze beeldend en fysiek theater maakt.

concept en tekst: Laura Mentink │choreografie: Anne van Dorp│spel: Laura Mentink en Anne van Dorp│regieadviezen: Mirjam Koen, Gerrit Timmers │tijd: za 18.30 en zo 15.00, 17.30│duur: 25 min│locatie: OT rotterdam 96-98│prijs: € 6,-

reserveren door in de speellijst hieronder op de link (onder locatie) te klikken bij de gewenste datum en tijd

speellijst