The American Dream Project nr 2: Dust Devil (2014)

Nu ze autopech heeft, krijgen haar dromen en fantasieën de kans haar in te halen. Ze manifesteren zich om haar heen en voeren haar mee in een wereld waar tijd niet bestaat en waar zand kan dansen.

Dust Devil is een beeldende voorstelling van het nieuwe theatergezelschap Stichting RAVENS, geïnspireerd op het levensverhaal van de eigenzinnige Amerikaanse ballerina Marta Becket.In Dust Devil voert danseres Amy Gale het publiek mee in de wereld van Marta Becket waar dromen uitkomen en waar zand kan dansen.

Het wonderlijke, waargebeurde, verhaal van Marta Becket speelt zich af op een kruispunt in het midden van de verlaten Death Valley in de Verenigde Staten. Marta’s leven nam een onverwachte wending toen ze op weg naar een optreden autopech kreeg in de woestijn. Ze ontdekte een leegstaand gebouw op de plek waar ze strandde en besloot er haar eigen theater van te maken. Tot haar 87ste trad ze er op in haar one-woman-shows waarvoor ze haar eigen kostuums fabriceerde, haar eigen decor en zelfs … haar eigen publiek.

Udo Thijssen is scenograaf en bedenker van Dust Devil. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige materialen die hij nieuwe vorm en betekenis geeft in de spotlight van het theater. Het verhaal van Marta Becket vertelt hij door middel van subtiele vormgeving van de ruimte. In Dust Devil transformeert hij zand tot ballerina’s.

Dust Devil is de eerste voorstelling van Stichting RAVENS, een nieuw theatergezelschap dat beeldende theatervoorstellingen maakt, gebaseerd op de levens van gewone mensen die bijzondere keuzes maken. Gedreven door de zoektocht naar authenticiteit, pikt RAVENS deze glinsterende levensverhalen uit de grauwe massa en zet ze om in beeldende biografieën.

Met Dust Devil gebruikt Stichting RAVENS het verhaal van Marta Becket om de kracht van een droom te laten zien en haar toeschouwers eraan herinneren dat zij, onder welke omstandigheden dan ook en ongeacht hun leeftijd, altijd de kracht en de mogelijkheden kunnen vinden om te beschikken over hun eigen lot en levenspad.

Dust Devil is een visueel pleidooi voor het volgen van je hart.

Op 3, 4, 5 en 10, 11, 12 oktober speelt Dust Devil, in het kader van The American Dream Project, in de studio van OT rotterdam aan Coolhaven 98.

speellijst

Helaas, er is nog geen speellijst