The American Dream Project nr 1: de droom komt binnen… (2014)

De droom komt binnen… is gebaseerd op de Amerikaanse televisieshow Kukla, Fran and Olly, een voorloper van de Muppet Show. De show werd gemaakt door de actrice Fran Allison en haar echtgenoot: de poppenspeler Burr Tillstrom. Kukla, Fran and Olly kende een vast aantal karakters, van wie de ernstige Olly en het draakje Kukla de belangrijksten waren. De show was in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar werd al snel populair bij volwassenen, onder wie John Steinbeck, Talullah Bankhead, Edward Albee en Orson Welles.

OT rotterdam brengt een eigen nieuwe versie van deze show met Gerrit Timmers als poppenspeler en wisselende gastspelers van wie velen meewerkten aan vroegere OT producties.
De droom komt binnen… is een mengeling van poppenspel en een geënsceneerde reading van teksten over een Amerikaans gezin dat twee gasten op bezoek krijgt waardoor hun wereld op z’n kop wordt gezet.

spel: Gerrit Timmers en wisselende gastspelers (zie speeldata)
eindregie: Mirjam Koen
vormgeving: Gerrit Timmers
poppen: Jacqueline de Maat

speeldata: zondag 4 mei, 15.30 uur I met Marlies Heuer en Tom Struyf

locatie: Coolhaven 98, 3024 AG, Rotterdam

duur voorstelling: ca. 70 minuten

toegangsprijs: € 12,50 / € 10,00*
* korting op vertoon van geldige Rotterdampas, (OV) studentenkaart, Vakpas of CJP
De toegangsprijzen zijn inclusief koffie en thee (zelfbediening)
kaarten reserveren en afhalen:
Om te reserveren stuurt u een e-mail o.v.v. uw naam, telefoonnummer en het aantal gewenste kaarten, wij mailen u dan een bevestiging.
Wegens het beperkte aantal plaatsen adviseren we u dringend om kaarten te reserveren!
U kunt de kaarten afhalen en betalen vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa in de studio.
Heeft u een kaart met korting gereserveerd? Vergeet u dan niet de betreffende (geldige) pas of kaart mee te nemen en deze aan de kassa te tonen.
U kunt in de studio NIET pinnen.

De droom komt binnen… maakt deel uit van The American Dream Project, waarin OT rotterdam de komende jaren in meerdere afleveringen de Amerikaanse droom alle hoeken van de kamer zal laten zien. De Amerikaanse droom wordt onderzocht, binnenste buiten gekeerd, opgeschud, afgestoft en doorgeprikt.
Juist op het moment dat de Verenigde Staten ontluisterd en verward wakker schrikt uit de Amerikaanse droom, dringen de sluiers van deze droom steeds dieper Nederland binnen.
De droom van Alan Greenspan, Margaret Thatcher, George W. Bush, Ayn Rand, maar ook van Nederlandse neoliberalen die geen neoliberalen genoemd willen worden.
Wie gelooft in een gelukzalige droom, glimlacht veel.
Te veel…
De Amerikaanse droom is verkwanseld, uitgehold, een tragisch absurde lege huls.
Is het tijd voor nieuwe dromen?

The American Dream Project nr 1: de droom komt binnen… is een productie van het nieuwe theatergezelschap OT rotterdam, bestaande uit Gerrit Timmers (theatermaker en vormgever), Mirjam Koen (regisseur) en Ineke Lindner (zakelijke leiding).

speellijst

Helaas, er is nog geen speellijst