Studio Werk in Uitvoering

17, 18 en 19 mei 2019 toont OT rotterdam het eindresultaat van de Studio Werk in Uitvoering. Een wervelende montage van ontroerende, stoere, grappige, heftige en filosofische acts over de betekenis van werk. Acht professionele acteurs/theatermakers graven in hun ziel, gaan de wijde wereld in en neuzen in boeken om hun prangende vragen over werk theatraal te onderzoeken.

De Studio’s van OT rotterdam staan in een lange traditie die zijn oorsprong vindt in het voormalig Onafhankelijk Toneel. Het doel van een Studio is het maken van een presentatie met een laboratoriumachtig karakter. De deelnemers werken drie weken op basis van opdrachten aan korte scènes en acts, uitmondend in drie wervelende, openbare presentaties aan het eind van de derde week. De artistieke eindverantwoordelijkheid ligt bij Mirjam Koen. We gebruiken scènes uit de toneelliteratuur en zelf gemaakte teksten. In de Studio kunnen de deelnemers op zoek gaan naar hun drijfveren in het maken van theater en door het ongedwongen karakter van de Studio nieuwe ontdekkingen doen. In het verleden is gebleken dat een Studio vaak aanleiding is voor nieuwe samenwerkingsverbanden, zowel binnen als buiten OT rotterdam. Mirjam Koen ontving in 2017 de ACT-Award voor haar bijdrage aan talentontwikkeling en diversiteit in het theater. De Studio’s werden hierbij expliciet genoemd als zeer waardevol voor de ontwikkeling van beginnende én ervaren spelers en makers.

 

deelnemende theatermakers Cora Burggraaf, Marijn Claes, Diewertje Dir, Kirsten van den Hoorn, Bart Klop, Judy Lijdsman, Imke Mol, Stella van Sigtenhorst

locatie OT rotterdam, Coolhaven 98A Rotterdam

online kaartverkoop klik op de locatie in de speellijst

 

speellijst