Still Alive/Less Kicking (Piet Rogie) in de Rotterdamse Schouwburg

Een oudere man kijkt uit over het water van de Coolhaven. In gedachten keert hij terug naar een tijd vol toekomstdromen en beleeft hij een weerzien met zijn vrouw en zijn dochtertje. Op 25 & 26 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

Sommige pareltjes blijven voor altijd in ons geheugen gegrift, zoals Still Alive/Less Kicking. Over een man die in gedachten terugkeert naar een leven vol verwachtingen. Hij probeert vat te krijgen op zijn herinneringen. Er is een klein meisje, hij danst met haar. Er verschijnt een vrouw, hij danst met haar. En dan verdwijnt ze, zoals ook het meisje is verdwenen. De man blijft achter, teruggeworpen op zichzelf. Een leven, een ongrijpbare geschiedenis, onverbiddelijk. Inspiratiebron voor de voorstelling was het tafereel dat dagelijks te zien is naast de huidige werkruimte van OT rotterdam: onder de overkapping bij het Leger des Heils staan mensen ‘geparkeerd’ in een rolstoel, uitkijkend over het water van de Coolhaven. Wat als één van hen vroeger een danser was? Mirjam Koen vroeg de Rotterdamse danser, choreograaf en beeldend kunstenaar Piet Rogie dit idee gestalte te geven, samen met Marieke den Dulk en haar dochter Senne.

Still Alive/Less Kicking ging in première op het OT Zomerfestival 2016 en is nu te zien in de Rotterdamse Schouwburg (als onderdeel van De Dansweek).

Piet Rogie
Piet Rogie is danser, choreograaf en beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en de Academie voor Schone Kunsten in Gent. In 1979 vestigde hij zich in Rotterdam als danser, choreograaf, decor- en lichtontwerper, waar hij sinds 1989 artistiek leider van Rogie & Company werd. Voor zijn werk ontving hij de VSCD Choreografieprijs en de Prins Bernhard Fonds Theater Prijs.

Mirjam Koen
Mirjam Koen is regisseur en samen met Gerrit Timmers artistiek leider van OT rotterdam. Tot aan de opheffing van OT Theater maakte zij daar vele theater- en operavoorstellingen, waarvoor ze werd onderscheiden met de Albert van Dalsumprijs, Prosceniumprijs, de Dommelsch Theaterprijs, en de Prijs van de Kritiek. Buiten OT regisseerde zij voorstellingen bij o.a. Theatergroep Carver, Toneelgroep Amsterdam, Theater Artemis, Het Zeeland Nazomerfestival, de Nederlandse Opera. De Nationale Reisopera, Hummelinck & Stuurmann en De Tafel van Vijf.

Marieke den Dulk
Marieke den Dulk was aan OT Theater verbonden als regie assistent en assistent van choreograaf en danser Ton Lutgerink. Ook danste zij in de opera’s van OT en maakte ze een aantal korte voorstellingen in het OT Zomerfestival.

idee en eindregie: Mirjam Koen│choreografie: Piet Rogie│dans: Piet Rogie, Marieke den Dulk en Senne
datum: do 25 mei 19.00, vr 26 mei 20.00│duur: 30 min│toegang: € 5,– │kaarten via de Rotterdamse Schouwburg

 

speellijst