IN DE EENZAAMHEID – artist in residence (2015)

IN DE EENZAAMHEID
een onderzoeksproject van Romana Vrede, Paul Knieriem, Piet Rogie en Indra Cauwels Romana Vrede, Indra Cauwels, Piet Rogie en Paul Knieriem zijn te gast bij OT rotterdam als artists in residence. In het onderzoeksproject In de eenzaamheid storten zij zich vier weken lang op het ‘onspeelbare’ stuk In de eenzaamheid van de katoenvelden van Koltès.
Het resultaat van dit laboratoriumproject presenteren ze bij OT rotterdam aan de Coolhaven.

Bernard-Marie Koltès was een Franse toneelschrijver, geboren in 1948. In 1989 stierf hij aan de gevolgen van AIDS. Hij was gefascineerd door armoede en ellende, die hij opzocht tijdens zijn vele reizen naar de sloppenwijken van Afrika en Zuid Amerika. Tegelijkertijd was hij een groot liefhebber van de bloemrijke, lyrische Franse toneelschrijfkunst. Koltès wordt gezien als één van de grote toneelschrijvers van de 2e helft van de 20e eeuw.

“In de eenzaamheid van de katoenvelden is het verhaal van twee personages, een gesprek, een dialoog zoals uit de achttiende eeuw. (…) De ene is een onverstoorbaar vriendelijke, zachtaardige bluesman, zo’n type dat zich nooit opwindt, dat nooit iets eist. Dat vind ik fascinerend. De andere is een overgevoelige agressieveling, een punk van de East Side, onvoorspelbaar, iemand die me angst aanjaagt. Ze ontmoeten elkaar, en ieder verwacht tevergeefs iets van de ander. Uiteindelijk gaan ze elkaar te lijf, maar het is een grappig verhaal” (Koltès, 1986)

tekst: Bernard-Marie Koltès
vertaling: Sam Bogaerts
met: Romana Vrede en Indra Cauwels
choreografie: Piet Rogie
bewerking: Paul Knieriem

In de eenzaamheid is een productie van Rudolphi Producties i.s.m. OT rotterdam.

nieuwsgierig geworden? mail ons het woord eenzaamheid om nadere instructies te ontvangen (verlopen)

reserveren? klik op de datum:
maandag 13 april, dinsdag 14 april en woensdag 15 april om 20.30 uur (geweest)
OT rotterdam, Coolhaven 96-98

met dank aan Marlies Heuer en Jan Kuijken, Mirjam Koen, Gerrit Timmers en Ineke Lindner (OT rotterdam)

speellijst

Helaas, er is nog geen speellijst