CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL

Voor het eerst regisseerde Mirjam Koen haar oud-klasgenoten van de Amsterdamse toneelschool: Trudy de Jong en Theo de Groot. Theo schreef CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL voor hun eigen toneelgezelschap Dorst. Ze vroegen Mirjam als gastregisseur en er werd gerepeteerd in het onderkomen van OT rotterdam aan de Coolhaven.

in een serie korte scenes ontvouwt zich de verhouding tussen twee getalenteerde schrijvers: Charlotte Brontë en haar broer Branwell. Aanvankelijk lijkt Branwell  bestemd voor een roemrijke literaire carrière, maar het is Charlotte die uiteindelijk erkenning en zelfs roem vergaart met haar geruchtmakende roman Jane Eyre. Branwell raakt steeds meer vervreemd van zijn talent en daarmee van zichzelf. CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL is een voorstelling over liefde, vriendschap, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen – vooral vrouwen –  onderdrukt.

tekst Theo de Groot spel Trudy de Jong en Theo de Groot regie Mirjam Koen vormgeving en licht Nico de Rooij kostuums Patricia Lim  uitvoering kostuums Marieke Dietvorst fotografie, affiche ontwerp en muziekadvies Alexander de Groot 

première 28 september Theater Ins Blau Leiden

meer info: www.toneelgroepdorst.nl
Raadpleeg i.v.m. de corona-maatregelen de agenda’s van de betreffende theaters.

speellijst