expositie Robert van Keppel – Zomerkade 2019

In de werkruimte van Ziegler|Branderhorst architectuur en stedenbouw gaat tijdens Zomerkade een expositie van start met schilderijen van Robert van Keppel (1965).

Er is altijd nog een berg om te beklimmen, zeker in de schilderkunst. Robert van Keppel doet dat, niet om de hoogste top te bereiken, maar om de diepste kleuren te vinden in mineralen die zich in de bergen verborgen houden. De laatste acht jaar heeft hij gewerkt aan abstracte schilderijen die zowel de atmosfeer van het berglandschap als de aard van mineralen als uitgangspunt hebben. Voor een schilder die eerder figuratief werkte en portretten en landschappen schilderde is dat een faliekante omslag in de kunstenaarspraktijk. Je kunt zeggen, je blijft bezig met verf op doek, maar het voorstellingsloze is een ander verhaal dan het narratief van de realistische schilderkunst.

curator Unni Krishnan

De expositie is gratis toegankelijk. Tijdens Zomerkade doorlopend geopend, met uitzondering tijdens voorstellingen van Bewegende ruimte en Heimwee naar Afrika.

speellijst