Dakloos aan de kade

Het aantal daklozen groeit schrikbarend, mede door de huidige woningnood. Hoe is het om ontheemd te zijn? Afhankelijk van de nachtopvang, de soepbus, of ’s nachts een plekje in de struiken van het Zuiderpark? Hoe houd je het gevecht vol om dag in dag uit een slaapplaats te vinden?

In het locatieproject Dakloos aan de Kade staat de voorstelling Caffè sospeso centraal; een confronterende maar ook lichte muziektheaterproductie over twee cellisten – moeder en zoon – die dakloos zijn geworden en proberen op straat te overleven door muziek te maken. Op soms ontroerende, soms grappige wijze zien we hoe de twee musici hun weg proberen te vinden in een nieuwe realiteit. Klassieke en nieuwe composities voor cello worden gecombineerd met humming, beatboxing en piano. De voorstelling speelt zich af onder de Pieter de Hoochbrug, waarbij het publiek de tekst en muziek kan volgen via koptelefoons.

Met muziek van David Dramm en Harald Austbø, gespeeld door Doris Hochscheid en  Harald Austbø. Tekst en regie: Mirjam Koen.

Meer informatie over Caffè sospeso en speellijst: klik hier

 

En verder:

Gastacteurs lezen teksten van en over daklozen. Er is een fototentoonstelling, er zijn gesprekken met ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van opvanglocaties. In onze  huisbioscoop worden speelfilms vertoond waarin de personages zijn overgeleverd aan een leven op straat. Ook is er gratis toegang tot korte documentaires die doorlopend te zien zijn. Bij de voordeur van de huisbioscoop schenken we gratis koffie en thee.

Dakloos aan de kade is een productie van OT rotterdam i.s.m. Stichting Cellosonate Nederland

Data: 15 t/m 20 augustus 2023

Locatie: OT theater Coolhaven 98A en Evermore / Kookstudio Mix Coolhaven 158 A. Let op: kassa voor alle voorstellingen en activiteiten van Dakloos aan de kade is bij Evermore.

Dakloos aan de kade is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, de Erasmusstichting, G. PH. Verhagen-Stichting, Van Ommeren-de Voogd Stichting, Stichting Volkskracht, Elise Mathilde Fonds, van de Mandele Stichting, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds

Aanvang overige activiteiten van Dakloos aan de kade wordt eind juni bekend gemaakt.

 


TICKETS Caffè sospeso op de Coolhaven: klik hier

De kassa voor alle voorstellingen van Dakloos aan de kade is bij Evermore, Coolhaven 158 A. Dit is ook het startpunt van de voorstelling Caffè sospeso. Aanvangstijden en tickets overig programma Dakloos aan de kade volgen later.

theater(@)ot-rotterdam.nl | 06 20 67 77 50

speellijst