CLOYNE – a sound of spaces in between | 2019

“Cloyne is een fascinerende solo van Kaatje Kooij op basis van de hallucinante tekst van Tommy Ventevogel. Kwetsbaar, stoer, muzikaal en ontroerend zijn woorden die opkomen als ik terugdenk aan de reis die ze mij liet afleggen. Met Cloyne bevestigt ze niet alleen het talent maar bouwt ze verder aan die geheel eigen stijl van acteren.  Een aanrader!!” 

– Cees Debets, directeur programmering Het Nationale Theater

Inhouden uit angst om op je bek te gaan, extremistisch nachtwandelen omdat je gedachten dan pas op gang komen en je ware gezicht niet laten zien omdat dat alleen maar in de weg zit. Cloyne gaat overal doorheen met een wijze eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon. Bij deze monoloog is de taal een instrument zoals iconische punk-sterren hun gitaar behandelen: vals, rauw en op het einde moet alles kapot.

idee, concept, spel Kaatje Kooij tekst, muziek Tommy Ventevogel eindregie Mirjam Koen
licht Bas Standaar technische realisatie Eric Magnée techniek op reis Charlotte de Bruijn

met dank John de Weerd/Zaal 3, Martine Manten, Gijs Nollen

OT rotterdam nodigde Kaatje Kooij om voor Zomerkade 2017 een korte voorstelling te maken. Kaatje vroeg Tommy Ventevogel voor de muziek en de tekst en Mirjam Koen voor de eindregie. Cloyne speelde op locatie in een verlaten ruimte onder De Pieter de Hoochbrug en werd een grote hit op ons zomerfestival. Met steun van John de Weerd, project manager van Zaal 3 van Het Nationale Theater, kon Kaatje in samenwerking met Mirjam Koen de voorstelling uitwerken tot een langere voorstelling.

Kaatje Kooij studeerde in 2014 af aan de Toneelschool Arnhem. Ze speelde in meerdere voorstellingen van Moeremans & Sons en NTjong. In 2016 ontving ze de Piket Kunstprijs voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars  die een binding hebben met Den Haag.

tickets
klik op de locatie voor een link naar de kaartverkoop. De voorstelling duurt ca. 40 minuten.

woensdag 13 maart en zondag 17 maart is Tommy Ventevogel gast-van-de-dag. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij.

De makers stellen de tekst van de voorstelling kosteloos ter beschikking als pdf. Deze is op te vragen: info(@)ot-rotterdam.nl

speellijst