DE BETOVERINGEN (2016)

De betoveringen familievoorstelling met live video en poppen (5+)

De betoveringen is gebaseerd op de korte opera L’enfant et les sortilèges van Maurice Ravel met o.a. een Chinees zingend theekopje, een duet van krolse katten, een razend vuur en een kikkerkoor. Het libretto is van de beroemde schrijfster Colette. Het verhaal gaat over een jongetje dat zijn huiswerk niet wil maken en boos is op zijn moeder omdat ze hem straf gaf. Hij koelt zijn woede op de dingen en de dieren in zijn omgeving. De dieren en de dingen blijken betoverd en keren zich tegen hem. Uitgeput na een gevecht met de betoverde dingen en dieren komt hij tot inkeer.
De betoveringen wordt gespeeld met poppen in het decor van een huiskamer en een tuin. De beelden worden live geprojecteerd op een videoscherm boven het decor, de spelers en een cameraman. Terwijl via de luisprekers de muziek van de opera klink, wordt tegelijkertijd de tekst in het Nederlands gesproken. Op deze manier kunnen ook de allerkleinsten volgen waar het verhaal over gaat en krijgen ze bijna ongemerkt de muziek van Ravel mee.

L’enfant et les sortilèges werd eenmalig opgevoerd in de grote zaal van De Doelen als coproductie met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het kader van De Operadagen Rotterdam 2012. Een tweede versie speelden we een aantal keren als kindervoorstelling in het O.T. Zomerfestival 2012. Deze voorstelling is ons zo dierbaar dat we besloten hebben om hem nog een keer uit te brengen.

De pers in 2012:
Wie het kind in zich wakker liet kussen, beleefde een avond om niet licht te vergeten.
★★★★★  De Telegraaf

sublieme visualisatie ★★★★★ NRC

Knap poppenspel in sprookje van Ravel ★★★★★ -Theaterkrant

Ontwapenend en geestig poppenspel – Trouw

download de e-flyer hier

muziek uit L’enfant et les Sortilèges (opera van Ravel) tekst gebaseerd op het libretto van Colette concept en vormgeving Gerrit Timmers eindregie Mirjam Koen spel Noah Blindenburg, Gerrit Timmers, Myrthe Dokter video Huub Laurens poppen gemaakt door Jacqueline de Maat met dank aan Romana Vrede en Anne Dronkers, die meewerkten aan de versie van 2012 locatie OT rotterdam Coolhaven 96-98 Rotterdam

mail voor vragen (géén reserveringen) naar dit e-mailadres

toegang € 10,- (volwassenen) / € 8,- iedereen tot 18 jaar, pas65, rotterdampas
tickets via de speellijst hieronder

 

 

speellijst