AUTO’S OP EEN A (performance) te gast Zomerkade 2015

HERMAN HELLE & ARTHUR SAUER. Met bronstige stem reciteert Herman Helle het gedicht Auto’s op een A. Het is een spectaculaire lofzang op de techniek, de verscheidenheid en de naamgeving van auto’s. Sculpturale explosies, schrapende sonoriteiten, fenomenokoestische exploraties, klinkende metalen en bonzende huiden zullen deel uitmaken van een ode aan het constructivisme. Met zijn batterij aan percussie-instrumenten gaat componist Arthur Sauer bezien of hij de gewichtloosheid van een constructivistisch kunstwerk kan evenaren.

Arthur Sauer studeerde o. a. compositie bij Gilius van Bergeijk en Dick Raaijmakers; bedacht het concept voor live-animatie waarmee hij met Hotel Modern de voorstelling ‘De Grote Oorlog’ maakte; werkt veel met ruimtelijke geluidsconcepten; liet onder andere een WFS-speakersysteem bouwen met 192 speakers dat wordt beheerd door Stichting The Game of Life; is momenteel bezig met fotografie en thrillers om hieruit een nieuw theaterconcept te ontwikkelen.

Herman Helle volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Eind jaren 70 was hij verhalenverteller en trombonist bij het Jozef Kip Quartet. Hij begon in 1986 met de fotoserie “Being There”, een allesomvattend portret van de wereld dat uit duizenden foto’s bestaat. Ook maakte hij maquettes voor o.a. Rem Koolhaas. Vanaf 1998 is hij vast verbonden aan de Rotterdamse theatergroep Hotel Modern.

performance: Herman Helle en Arthur Sauer (muziek)
tijd: za 17.05, 18.05│duur: 7 min│locatie: tegenover OT rotterdam Coolhaven 96-98│prijs: gratis

reserveren niet nodig

speellijst

  • datum

    tijd

    locatie

    plaats

  • 27.08.2016

    17.05 & 18.05