ALS WE THEODOR MET RUST LATEN KOMT ALLES GOED (2017)

Eind jaren zestig, overal ter wereld komen studenten in actie tegen de gevestigde orde. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die bloemen over hem heen gooien, hun borsten ontbloten en hem proberen te kussen. Ze vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme. Vernederd verlaat Adorno de collegezaal. Deze hardnekkig eigenzinnige wetenschapper, die onder meer betoogde dat populisme een voedingsbodem vond in jazz- en popmuziek, komt dit incident niet meer te boven. Energiek muziektheater over botsende generaties die in wezen dezelfde idealen delen. Zie hier de volledige programmatekst.

Lees hier een interview met regisseur Mirjam Koen. “Filosofietheater – het zou een genre kunnen worden.” ****lees hier de recensie van Dick van Teylingen in de Theaterkrant.

Voorafgaand aan de sommige voorstellingen wordt een college gegeven door filosoof Jelle Baan. Op 24 november en 1 december in ons eigen theater (aanvang 19.30) en op verschillende data/tijden door het land, zie de speellijst hieronder. Of klik voor meer info over het college hier.

Ook verzorgt deFusie een randprogramma in Ostade Amsterdam op 16 december. Voor meer info, klik hier. Of reserveer meteen hier.

tekst en regie Mirjam Koen spel Paul R. Kooij als Theodor Adorno spel en zang Noah Blindenburg, Daantje Idelenburg, Jasmijn Strookman muziek Eric Magnée (compositie en uitvoering) vormgeving Gerrit Timmers kostuums Jacqueline de Maat research en adviezen Dora Timmers

tickets via de speellijst hieronder (klik op de plaatsnaam)

Voor de locatie van OT Rotterdam Coolhaven (niet meer Sint-Jobsweg) 96-98 klik hier

deze voorstelling komt tot stand met steun van de gemeente Rotterdam, het Fonds Podiumkunsten en stichting Verzameling van Wijngaarden Boot

      

speellijst