ALEX & NOAH (2015)

In het tweeluik Alex & Noah laten Alex Molenaar & Noah Blindenburg zien hoe verschillend twee jonge mensen reageren op het moment dat ze oog in oog met de dood staan. Alex speelt een officier in het leger van The Union tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij kreeg zijn opleiding aan de beroemde militaire academie West Point en heeft geleerd soldaten aan te voeren, maar heeft hij ook geleerd te sterven? Teruggeworpen op zichzelf vraagt hij zich af welke idealen de Amerikanen eigenlijk najagen. In deze voorstelling zingt Alex songs over de Civil War.

Noah speelt een jonge vrouw in New Orleans die tijdens de orkaan Katrina haar toevlucht heeft gezocht op de zolder van het huis van haar grootmoeder. Ze is er heilig van overtuigd dat ze gered zal worden. Herinneringen aan jazz- en soulmuziek uit haar jeugd geven haar de moed om niet op te geven.

Alex Molenaar en Noah Blindenburg studeren met deze voorstelling af aan het ArtEZ conservatorium afdeling muziektheater. Alex & Noah maakt deel uit van The American Dream Project van OT rotterdam. In dit project van meerdere afleveringen wordt de Amerikaanse droom onderzocht, binnenste buiten gekeerd, opgeschud, afgestoft en doorgeprikt, op zoek naar nieuwe dromen.

spel en zang: Noah Blindenburg, Alex Molenaar
concept en regie: Mirjam Koen
piano begeleiding: Sara Gutiérrez Redondo
research: Dora Timmers
techniek: Gijs Kuijpers
ontwerp flyer en affiche: Femke Wieringa
publiciteitsfoto (voor flyer en affiche): Jaro Blindenburg

locatie: de studio van OT rotterdam, Coolhaven 98, Rotterdam

speeldata: vr 19 (try out), za 20, zo 21, vr 26, za 27, zo 28 juni
duur: +/- een uur
aanvang: 20.30 uur, op zondag 15.00 uur
prijzen: € 10,00 en € 8,00 (met Rotterdampas of studentenkaart)
reserveren: hieronder

speellijst