ABELS EILAND – familievoorstelling (2018)

november/december – Een remake van de legendarische familievoorstelling Abels Eiland, naar het gelijknamige prentenboek van William Steig. Een ontwapenende voorstelling met een gebreide muis, video en acteurs van vlees en bloed.

De deftige muis Abel en zijn vrouw Amanda worden tijdens een picknick overvallen door een onweersbui.
De sjaal van Amanda waait weg en zonder aarzelen gaat Abel er achteraan. Hij belandt op een onbewoond eiland en moet zien te overleven, terwijl hij nog nooit iets met zijn pootjes heeft hoeven doen. Hij ontdekt dat hij veel meer kan dan hij ooit had gedacht. Er blijkt zelfs een kunstenaar in hem te schuilen.

OT rotterdam verbeeldt de kunstig geschreven en prachtig geïllustreerde tekst van William Steig met acteurs en speelgoeddieren. De avonturen van de gebreide muis Abel zijn te zien op film. De acteurs praten met de muis op het scherm, stellen hem vragen en geven hem raad. “De wollen muis reageert alert op de acteur. Ze vullen elkaar prachtig aan: zodra de emoties te hoog oplopen wordt Abel menselijk, en neemt de acteur het over. (de Volkskrant, 1996)

concept, bewerking, vormgeving: Gerrit Timmers | regie: Mirjam Koen | met: Lowie van Oers, Noah Blindenburg, Eric Magnée, Gerrit Timmers

tickets

Koop tickets voor deze voorstelling door in de speellijst te klikken op ‘locatie’. De online kaartverkoop eindigt 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Als de voorstelling niet is uitverkocht, zijn tickets te koop vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van OT rotterdam, Coolhaven 98, Rotterdam.
Toegangsprijzen: € 12,- (volwassenen) / € 10,- (Rotterdampas, 65+, student) / € 8,- (jeugd tot 18 jaar)

Het theater is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Na aanvang geen toegang.

warme-chocolademelk-met-een-staartje (à € 2,50) voor de kids + een gratis affiche van Abels Eiland bij Evermore, voorafgaand aan de voorstellingen. Koffiebrander Evermore heeft een gezellige koffie- en theebar aan de Coolhaven 158A, 5 minuten lopen vanaf OT rotterdam.

*Let op: op zaterdag gewijzigde aanvangstijd. De voorstelling begint om 16.00 uur!

speellijst