Abels Eiland – familievoorstelling (6+)

OT rotterdam (her)opent haar ‘tiny’ theater aan de Coolhaven in november 2018 met een remake van de legendarische familievoorstelling Abels Eiland, naar het gelijknamige prentenboek van William Steig. Een ontwapenende voorstelling met een gebreide muis, video en acteurs van vlees en bloed.

De deftige muis Abel en zijn vrouw Amanda worden tijdens een picknick overvallen door een onweersbui.
De sjaal van Amanda waait weg en zonder aarzelen gaat Abel er achteraan. Hij belandt op een onbewoond eiland en moet zien te overleven, terwijl hij nog nooit iets met zijn pootjes heeft hoeven doen. Hij ontdekt dat hij veel meer kan dan hij ooit had gedacht. Er blijkt zelfs een kunstenaar in hem te schuilen.

OT rotterdam verbeeldt de kunstig geschreven en prachtig geïllustreerde tekst van William Steig met acteurs en speelgoeddieren. De avonturen van de gebreide muis Abel zijn te zien op film. De acteurs praten met de muis op het scherm, stellen hem vragen en geven hem raad. “De wollen muis reageert alert op de acteur. Ze vullen elkaar prachtig aan: zodra de emoties te hoog oplopen wordt Abel menselijk, en neemt de acteur het over. (de Volkskrant, 1996)

concept, spel, vormgeving: Gerrit Timmers | regie: Mirjam Koen | met: Lowie van Oers, Noah Blindenburg, Eric Magnée, Gerrit Timmers

kaartverkoop voor deze voorstelling start in september 2018

speellijst