PUBLIEKE FIGUREN te gast Zomerkade 2016

Stil in de drukte van de stad woont een vrouw in een etalage. Ze leest, kookt soep, kamt haar haar. tussen de bladzijden van haar boek vindt ze onheilspellende briefjes, in de bouillon krioelen kreeftjes. Of niet? Hoe wonderlijk is de haar die uit haar neus groeit. Haar sokken zitten vol oude papiertjes, het blikje Nivea crème leidt een eigen leven. In de beslotenheid van haar kleine universum volgt alles zijn eigen logica.

Onder de titel Publieke Figuren creëert Arlène Hoornweg van theatergroep Hotel Modern in een serie performances een aantal groteske, ontroerende personages die in etalages leven in de winkelstraten van de binnenstad. Nietsvermoedende voorbijgangers en bezoekers krijgen een inkijkje in het bizarre en alledaagse leven van een onalledaags figuur. Deze aflevering maakte zij samen met Pauline Kalker van Hotel Modern, tekenaar/schrijfster/beeldmaker Harriët van Reek en tekenaar/beeldmaker Geerten Ten Bosch.

Concept, spel en geluid: Arlène Hoornweg│Decor Harriët van Reek, Geerten Ten Bosch│Script Arlène Hoornweg, Pauline Kalker│Begeleiding Pauline Kalker│Techniek André Goos, Joost Verhagen│Productie Andrea van Bussel, Mirijam Neve
Subsidie Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam
tijd: zo 14.00 – 17.45│duur: doorlopend
reserveren: niet nodig (gratis)

speellijst

  • datum

    tijd

    locatie

    plaats

  • 28.08.2016