Bouwkoorts – een voorstelling voor en door Rotterdammers

Bouwkoorts is een project van OT rotterdam dat vanaf oktober t/m eind december 2019 plaatsvindt. Het nieuwe onderkomen van OT rotterdam bij een bureau voor stedenbouw en architectuur inspireert ons om een voorstelling te maken waarin vier jonge Rotterdammers en vier oudere Rotterdammers zich samen met theatermaker Els van der Jagt verdiepen in hun verhouding tot de stad.

In Bouwkoorts maken zij onder leiding van theatermaker Els van der Jagt een voorstelling maken waarin de volgende vragen centraal staan:

Wat betekent een stad als Rotterdam voor je?
In hoeverre ontleen je er je identiteit aan?
Wat zijn je favoriete plekken en waar wil je niet dood gevonden worden?
Wat is de geschiedenis van de stad en van je wijk?
Heeft de stad invloed op hoe je bent en hoe je je voelt?
Wat gaat er mis en wat gaat er goed in Rotterdam?
Hoe zie jij de toekomst voor Rotterdam?
En is daar ook plaats voor jou?

 

 

 

spelers Toer Hein, Ernesto Samson, Polly Zuydwijk, Laila Moussa, Woosje Stuart, Nora van Krimpen, Margreet Rolink, Rob van Dolron

voorstellingen 13, 14, 15, 20, 21, 22 december 2019
locatie OT rotterdam Coolhaven 98a, Rotterdam
de kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet van start

 

over Els van de Jagt
Els van der Jagt is freelance theatermaker en docent bij o.a. ArtEZ, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst en MAAS theater en dans. Zij maakte bij het voormalige O.T. Theater/Opera O.T. spraakmakende voorstellingen met jongeren. Ze maakt jaarlijks een voorstelling in het kader van Theater na de Dam. Een ander mooi voorbeeldproject is de locatievoorstelling Eerst zien, dan geloven; de synagoge die ze in 2017 bij HNT/NT jong maakte met buurtbewoners. Bij OT rotterdam regisseerde Els de voorstelling Mensenpraat, op basis van werk van Armando.