“Wat op papier mag klinken als een powerpointpresentatie filosofie is levend en intelligent theater in de denkpiste van een bruisend leven.”
– Loek Zonneveld / Groene Amsterdammer – lees hier de volledige recensie.
Eind jaren zestig, overal ter wereld komen studenten in actie tegen de gevestigde orde. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die bloemen over hem heen gooien, hun borsten ontbloten en hem proberen te kussen. Ze vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme. Vernederd verlaat Adorno de collegezaal. Deze hardnekkig eigenzinnige wetenschapper, die onder meer betoogde dat populisme een voedingsbodem vond in jazz- en popmuziek, komt dit incident niet meer te boven. Energiek muziektheater over botsende generaties die in wezen dezelfde idealen delen. Klik hier voor meer achtergrondinformatie.
“Filosofietheater – het zou een genre kunnen worden.” **** – lees hier de recensie van Dick van Teylingen in de Theaterkrant.
Lees hier een interview met regisseur Mirjam Koen.
Voorafgaand aan de sommige voorstellingen is een college gegeven door filosoof Jelle Baan. Klik voor meer info over het college hier. Ook verzorgde deFusie een randprogramma in Ostade Amsterdam op 16 december. Voor meer info, klik hier.
tekst en regie Mirjam Koen spel Paul R. Kooij als Theodor Adorno spel en zang Noah Blindenburg, Daantje Idelenburg, Jasmijn Strookman muziek Eric Magnée (compositie en uitvoering) vormgeving Gerrit Timmers kostuums Jacqueline de Maat research en adviezen Dora Timmers
Deze voorstelling was in november en december 2017 te zien bij OT rotterdam en op tournee. De registratie van Als we Theodor met rust laten komt alles goed staat online. Klik hier om de registratie te bekijken.
Deze voorstelling is tot stand gekomen met steun van de gemeente Rotterdam, het Fonds Podiumkunsten en stichting Verzameling van Wijngaarden Boot